Zelena Salata Najviše Je Poskupila Oko Uskrsa

Video: Zelena Salata Najviše Je Poskupila Oko Uskrsa

Video: Zelena Salata Najviše Je Poskupila Oko Uskrsa
Video: Koja SORTA ZELENE SALATE se Najviše Traži na Tržištu? 2024, Rujan
Zelena Salata Najviše Je Poskupila Oko Uskrsa
Zelena Salata Najviše Je Poskupila Oko Uskrsa
Anonim

U danima prije i nakon uskrsnih blagdana, Indeks tržišnih cijena izvijestio je o šokantnom rastu cijena proizvoda. Posljednji put kada su veleprodajne cijene dosegle tako visoku razinu bile su u svibnju 2013.

Studija Državne komisije za robne razmjene i tržišta pokazuje da je u jednom tjednu indeks tržišnih cijena dosegao 1.533 boda. Ovo je skok veleprodajnih cijena za preko 3%.

Obično se svake godine cijene prikazuju oko velikih praznika poput Božića i Uskrsa, no posljednjeg takvog šokantnog povećanja nije bilo 2013. godine.

Cijena je najviše porasla zelena salata - za 12,9%, što čini njegovu cijenu 0,70 BGN po komadu. Rajčica, čija je cijena po kilogramu dosegla 2,20 BGN po kilogramu, također je poskupjela.

Kilogram uvezenih krastavaca dosegao je 2,65 BGN, što je porast od 1,1% za prošli tjedan.

Krumpir je poskupio u posljednjih tjedan dana, s prodajom od 0,57 leva po kilogramu. Mrkva je također jeftinija. Njihova cijena pala je za 4,6 posto i sada se trguje na 0,83 BGN za kilogram.

U slučaju voća, najviše je pala cijena limuna s kojima se trguje po 1,92 BGN po kilogramu. Jabuke su također pojeftinile - do 1,28 BGN za kilogram.

Od glavnih prehrambenih proizvoda poskupio je kravlji sir s veleprodajnom cijenom od 6,07 BGN i pilećim mesom, čija vrijednost sada iznosi 4 BGN za kilogram na veliko.

Ulje se prodaje jeftinije - za 1,92 BGN po litri, a brašno 500 - 0,79 BGN za kilogram.

Preporučeni: