Savršen Džem Od Smokava U 3 Varijante

Sadržaj:

Video: Savršen Džem Od Smokava U 3 Varijante

Video: Savršen Džem Od Smokava U 3 Varijante
Video: DOMAĆI DŽEM OD SMOKAVA BEZ KONZERVANSA KOJI SE SPREMI ZA 45 MINUTA 2024, Rujan
Savršen Džem Od Smokava U 3 Varijante
Savršen Džem Od Smokava U 3 Varijante
Anonim

Džem od smokava jedan je od najukusnijih pekmeza ikad. Postoji mnogo recepata za njegovu pripremu, od kojih je svaki uspješan i ukusan. Ovdje smo prikupili tri neodoljiva recepta za džem od smokava.

Džem od smokava

Potrebni proizvodi: 30 kom. zrele smokve, 1 kg šećera, 3 žličice. vode, 1 tsp. limunska kiselina

Način pripreme: Smokve se operu. Očišćavaju se s ručki i ponovno peru. Stavite voće u prikladnu lonac i ulijte toliko vode da ih pokrije. Voće se uklanja nakon otprilike 5 minuta.

Voda se uklanja i smokve se uklanjaju jedna po jedna na ručniku ili upijajućem papiru da se osuše. U prikladnoj loncu zakuhajte 3 žličice. vode i 1 kg šećera. Ostavite da krčka 15 minuta uz povremeno miješanje. Tada se jedna po jedna počinju dodavati smokve.

Džem se ostavlja krčkati dok ne postigne potrebnu gustoću. S vremena na vrijeme se zapjeni. Gotovo je kad se kap prestane prelijevati. Gotov pekmez ulije se u staklenke.

Sl
Sl

Džem od smokava s orasima

Potrebni proizvodi: 2,5 kg malih zrelih smokava, 1 kg šećera, 250 ml vode, 1 jednaka žlica. limunska kiselina, orasi (nije obavezno)

Način pripreme: Smokve se dijelom kore isperu i očiste od vrhova. Stavite u duboku i široku šerpu, zajedno s polovicom šećera. To se ostavi stajati 4-5 sati.

Pospite smokve preostalim šećerom i ostavite da odstoje oko 8 sati. Zatim ulijte vodu i stavite na štednjak na srednje jaku vatru. Kad zavrije, stupanj se svede na minimum. Ostavljeno je da krčka oko 2 sata.

Nakon otprilike sat i pol, smokve koje su se pojavile počinju padati na dno posude. Pažljivo, bez velike zabune, provjerite drvenom žlicom ili lopaticom. Smokve su spremne kad se kapljica smjese ne izlije na ravnu površinu.

Maknite posudu s vatre i dodajte limunov sok. Lagano promiješajte. Po želji dodajte 4-5 cijelih oraha. Džem od smokava vruće se sipa u staklenke, dobro zatvara i okreće dok se potpuno ne ohladi.

Džem od smokava u pećnici

Džem od smokava
Džem od smokava

Potrebni proizvodi: 3 kg zrelih smokava, 1,5 kg šećera, 1 žličica. vode, 1 tsp. sok od limuna

Način pripreme: Smokve se očiste od peteljki i dobro operu. Veće se mogu prepoloviti. Stavite u duboku šerpu sa šećerom. Ostavite da odstoji preko noći dok se šećer ne otopi i smokve puste sok.

Prebacite smokve zajedno sa sirupom iz posude u duboki pleh. Stavite da se peče 1,5 sata na 180 stupnjeva. Tijekom pečenja lagano promiješajte smjesu. Tri minute prije kraja dodajte koricu limuna i promiješajte.

Gotov džem ulijeva se u suhe i ugrijane staklenke. Zatvorite i okrenite poklopce prema dolje. Ostavite preko noći, a zatim se vratite na suho, tamno i hladno mjesto.

Uživati!

Preporučeni: