Zašto Postimo?

Video: Zašto Postimo?

Video: Zašto Postimo?
Video: ZAŠTO POSTOJIMO? [dokumentarni film] 2024, Rujan
Zašto Postimo?
Zašto Postimo?
Anonim

Post je više od zaustavljanja konzumacije mesa i mliječnih proizvoda. Ovo je način da očistite svoje tijelo i dušu, barem prema religiji. Svrha posta je očistiti se od loših misli, pročistiti svoje tijelo, a ne biti samo potrošači, zagledati se u sebe.

Post se povezuje s poniznošću, tišinom i zahvalnošću, čistim i mudrim srcima. Zašto se ograničiti na meso ako ste bezobrazni i ponosni? Ili da prestanete jesti mliječne proizvode i nastavite nešto poricati, a zloba će vas pojesti iznutra. Nejedenje mliječnih proizvoda zapravo je najmanji dio posta. Cilj je osjetiti poniznost, post uključuje ograničenje svih vrsta robe, ne samo hrane.

Sva su zadovoljstva zabranjena, a hrana je samo dio svega. Ukratko, post je oduzimanje tjelesnog kako bi se postiglo uzdizanje u duhovnom. Lišavanje svih vrsta užitaka pokazuje nam da život može biti takav kakav je bez da se prepuštamo svemu. To je od strane religije.

Nemesna jela
Nemesna jela

Objava je s drugog gledišta stvar osobnog izbora - učinite to ako osjećate. Sa zdravstvene strane možete ga probati barem nekoliko dana - pomaže vašem tijelu da se riješi onoga što je nakupilo.

Post je povezan s izbjegavanjem alkohola, tjelesnim užicima. U njihovo vrijeme moramo biti bolji, odnositi se jedni prema drugima s više poštovanja. A koji je osobni razlog svakog od nas da to učini - nije toliko važno. Svačiji poticaj može biti različit.

Pročišćavanje tijela
Pročišćavanje tijela

Neki to čine samo kako bi svoje tijelo očistili od toksina i viška masnoće, u svoj post ne uključuju toliko značenja koliko to čini sama religija. Zapravo, bez obzira na to što to radite, to je sjajan način da svom tijelu pomognete da se riješi viška.

Božićne postove puno je teže izvesti od onih prije Uskrsa.

Tijekom zime je teže uskladiti se s onim što jedemo, lijeniji smo, treba nam više i jača hrana.

Ali značenje kršćanskog posta je drugačije, vratimo se značenju religije. Jer udebljati se od zlobe i zavisti, udebljati se od pohlepe i želje da imate sve što nemate, od ambicije je mnogo gore nego da se udebljate hranom.

Post može pomoći, to mu je svrha. Eliminirati misli o „više“i „najviše“, prestati mrziti i poricati. Zapravo, nemojmo biti samo "želim" i "daj", počnimo biti "naredba" i "želiš li".

Bez obzira na to hoćete li postiti ili ne, pokušajte ispuniti barem onaj dio poruke čitavog kršćanskog posta - biti bolji jedni prema drugima, pokazati više razumijevanja i biti ponizniji. I to ne samo praznicima, već i cijele godine.

Preporučeni: